SrpskiEnglish
Kineski jezik

Upis je u toku!!!

Kineski jezik

Učenje kineskog je možda najveći izazov kad je u pitanju učenje jezika. Svaki peti čovek na svetu govori baš kineski. Danas su razlozi učenja različiti, ali polaznici orijentalnih tečajeva, uvek posebni po nečemu, nikada ne odustaju. Znanjem tog jezika zaista možete impresionirati većinu, a znanjem kineskog pisma vi postajete "počasni član" bilo kojeg društva. Neretko se kaže i da je kineski—jezik koji je najlakše unovčiti.

Naš tečaj kineskog predaje diplomirani sinolog, profesor kineskog jezika i književnosti i u 60 nastavnih časova (2x45min), obrađuju se razne jezičke situacije i naravno, počinjete svoje "putovanje" kroz umetnost kaligrafije u ispisivanju kineskih znakova.

U skladu sa standardima Lingua centra, upoznavanje običaja i kulture naroda Kine kroz razne aktivnosti sastavni je deo programa učenja kineskog jezika što pomaže polaznicima da bolje razumeju kontekst u kojem se jezik koristi, olakšavaju im memorisanje, i daje dodatnu mogućnost vežbe novostečene jezičke sposobnosti van okvira učionice.

Kao najbolja prilika za ovladavanje jezikom polaznici mogu učestvovati u:

  • raznim predavanjima gostiju predavača o kulturi Kine
  • radionicama o kineskoj kaligrafiji, filozofiji, istoriji
  • matineima kineskog filma, muzike, literature
  • gastronomskoj obuci
  • virtualnim putovanjima Kinom
  • prijateljskoj ili poslovnoj korespodenciji sa izvornim govornicima

Kineski jezik pripada sino-tibetanskoj porodici jezika i tonski je jezik (značenja mu se menjaju jednostavnim menjanjem nivoa visine tona). Tonske razlike utiču kako na vokabular tako i na gramatiku. Kineski jezik kao standardizovana forma jednog od dominantnih jezika naroda Han (94% populacije Kine), u osnovi je severni dijalekat (pekinški govor), u Kini poznat kao putonghua (普通话). Na zapadu je poznat kao mandarinski kineski. Kina je velika zemlja (56 nacionalnih manjina) i ima mnogo dijalekata koji se potpuno razlikuju, neki čak ne pripadaju istoj porodici jezika. Međutim, ono što ih spaja — to je pismo koje je isto za sve bez obzira kojim dijalektom govorili.

 
LINGUA upis je u toku

Newsletter

Prijavite se na našu mailing listu, a mi ćemo Vam slati novosti iz naše LINGUA škole.

Izdvajamo iz galerije...